Pozdravljen bodoči/trenutni član Športnega društva Mošnje

Športno društvo Mošnje bo z letom 2024 primorano urediti svoje evidence članstva, saj nam tako narekuje zakonodaja in ob enem tudi občina Radovljica. V ta namen smo Vam v tem pismu priložili dve obnovitveni pristopni izjavi katere izpolnijo trenutni člani društva ter dve »novi« pristopni izjavi za morebitne nove člane športnega društva Mošnje.

 

 

Zakaj….je to potrebno…???

 • Športno društvo Mošnje v veliki meri sofinancira občina Radovljica, katera bo v letu 2024 pri razpisu za šport zahtevala potrdilo o plačani članarini za vsakega posameznega člana. V primeru ne plačane članarine člana društva, društvo avtomatično izgubi pravico za prijavo na razpis za sofinanciranje društva v prihajajočim letu. V našem društvu imamo veliko neaktivnih članov katere želimo prijazno opomniti, da je članarino za leto 2023 potrebno poravnati do konca tekočega leta v nasprotnem primeru bo izvršni odbor društva primoran članstvo tej osebi zamrzniti saj kot rečeno ob kršitvi tega določila društvo izgubi pravico do sofinanciranja s strani občine.

 

 • Zaradi zakona o varstvu osebnih podatkov se mora vsak trenutni/bodoči član z podpisom strinjati, da Športno društvo Mošnje uporablja moje osebne podatke v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), kot so obračunavanje članarine; hramba pristopnih izjav in vodenje seznama članov; organizacija dela organov društva (vabljenje na seje, pisanje zapisnikov sej, vodenje seznama članov prisotnih na sejah pod pogoji, ki jih določa ustanovni ali drug ustrezen akt)

 

 • Zadnji izmed razlogov pa je zaradi lažjega obveščanja članov o aktivnostih katere se tekom leta izvajajo v našem društvu in v lokalni skupnosti na splošno. Eden izmed najpomembnejših podatkov za normalno delovanje ter obveščanje v društvu je osebna e-mail pošta. Zato vse stalne ter bodoče člane prosimo, da v izjavi nujno zapišejo svoj e-mail poštni naslov.

 

 

Izpolnjene izjave nam prosim do konca meseca novembra vrnite v poštni nabiralnik na Mošnje 41a (Gasilni dom) ali jo vrnite vidnejšim članom društva. (lahko jo tudi “skenirate” ter pošljete na e-mail naslov sdmosnje@gmail.com) Vsi kateri boste izpolnili obnovitveno pristopno izjavo boste v začetku decembra obveščeni o možnostih plačila članarine, tisti kateri pa boste postali novi člani društva pa se bo članarina začela obračunavati z letom 2024. Ob tej priložnosti naprošamo vse bodoče in trenutne člane, da včlanijo tudi svoje otroke za katere je članstvo do 18. leta brezplačno.

 

pristopna izjava (nov član) <<<klik

pristopna izjava (obnovitvena) <<<klik

 

 

 

 

 

Zakaj postati član ŠD Mošnje?

 

 

Osnovno vodilo društva je, da se krajani/člani družijo, zabavajo in svoj prosti čas izkoristijo na čim bolj športen, družaben in zabaven način s tem pa se povežejo med seboj. Poleg vsega tega pa posledično svoje otroke vpeljejo v zdravo, športno, delovno in pošteno okolje. Kot član društva se lahko pridružiš katerikoli dejavnosti, ki so aktivne v tekočem letu.

 

 

 • dejavnosti društva tekom leta

 

 

 • Tekom leta člani društva aktivno nastopajo v gorenjski namiznoteniški ligi katera se odvija po telovadnicah širom gorenjske. Poleg tega redno vihtijo svoje loparje v naši telovadnici v kulturnem delu.
 • Nogometna sekcija že od same ustanovitve nastopa v občinski nogometni ligi katera sega od Bohinja pa vse do Kranja.
 • Prav tako so člani aktivni v in-line hokeju kateri se v spomladno-poletnih mesecih odvija v športnem parku v Radovljici.
 • V začetku meseca maja športno društvo organizira tekmovanje v namiznem tenisu in streljanju z zračno puško katero je posvečeno krajevnem prazniku Mošenj.
 • V Avgustu, ko vreme dopušča se člani društva odpravimo na skupen pohod v hribe, letošnji
 • je bil že 16i po vrsti.
 • Od meseca oktobra pa vse do maja se člani društva lahko preizkusijo v streljanju z zračno puško v spodnjih prostorih gasilskega doma.
 • V mrzlih zimskih dnevih se člani društva podijo za nogometno žogo v športni telovadnici v Lescah.
 • Preden se dokončno ohladi pa v mesecu novembru pripravimo in uredimo sankališče za naše najmlajše krajane.
 • Kot največjo organizacijsko in športno prireditev pa štejemo naš Mošenjski tek pri katerem člani društva in ostali krajani že 34. let pridno in vestno organiziramo prireditev…tek pa za voljo pridnih rok zadnja leta zelo napreduje.

 

 

 

 

Torej lepo vabljeni, da se pridružite društvu kot član in s tem pomagate soustvarjati lepo športno zgodbo z nami še naprej.

 

Hvala za pozornost ter lep športni pozdrav!