V soboto 8.6. smo v Mošnjah organizirali že 30. Mošenjski tek. V lepem vremenu in prijetnem vzdušju je nastopilo 129 tekačev in tekačic v vseh starostnih kategorijah. Čeprav je bilo na progi peklensko vroče so bili po videnem tekači in tekačice na koncu zelo zadovoljni z celotno prireditvijo. Najbolj zadovoljni so bili seveda otroci, kateri so se sladkali z slastnimi palačinkami in zabavali na napihjivem gradu. Starejši udeleženci pa so se “športno” poveselili ob prijetni glasbeni popestritvi.

Za konec je sledilo še žrebanje nekaj res zelo zelo (tekaški čevlji, turne smuče, bogati boni za kosila..) lepih praktičnih nagrad in pa razglasitev najboljših po kategorijah.

Absolutni zmagovalec  pri moških je postal Rok Puhar za kar smo kot organizator izjemno ponosni, da se je tekač takega kova udeleži našega teka. Pri ženskah pa je bila drugo leto zapored najboljša Nives Skube. Na koncu smo podelili še posebno priznanje našemu članu gospodu Sitar Slavku kateri je prejel posebno diplomo za udeležbo na prav vseh 30ih izvedbah našega teka. Po razglasitvi vseh najboljših pa smo se še malo poveselili ob ritmih žive glasbe.

Vse ostale rezultate si lahko ogledate v prilogi. 30. Mošenjski tek – rezultati